Манчестър Сити е поредният отбор в Англия, който не показа милост към Кристъл Палас. "Гражданите" спечелиха с 5:0 домакинството си на "орлите" от 6-ия кръг на Висшата лига. Това е шеста поредна загуба за лондончани от началото на сезона, като те дори нямат отбелязан гол.

Лирой Сане откри резултата в 44-ата минута. Младокът получи пас от Давид Силва в противниковото наказателно поле, овладя във въздуха и прати топката във вратата  на гостите.

Втората част започна по отличен начин за Сити. Рахим Стърлинг удвои за домакините, засичайки от точката за изпълнение на дузпа пас по земя на Сане. В 59-ата минута отново Стърлинг се озова в прегръдките на своите съотборници, след като бе намерен на празна врата от Агуеро и направи резултата класически.

В 79-ата минута аржентинският нападател засече с глава центриране на Сане за 4:0, а десет по-късно Фабиан Делф оформи крайния резултат с хубав удар от дистанция. 

Във временното класиране Сити е лидер с актив от 16 точки. Толкова има и Юнайтед, но "дяволите" са с по-лоша голова разлика. Кристъл Палас е на последната 20-а позиция с 0 точки.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА