Британските фенове изглежда са полудели, след като пуснаха куриозна петиция в подкрепа на това един от английските национали Хари Магуайър да бъде изобразен на новите банкноти от 50 паунда при това полугол и яздещ…еднорог!

Националната банка на Англия работи върху новия дизайн на въпросната банкнота, а куриозната идея на феновете идва от снимка през лятото по време на световното първенство в Русия. Тогава след първата си победа на турнира срещу Тунис с 2:1 на 18 юни английските национали решават да разпуснат нетрадиционен начин. В басейна на хотела край Санкт Петербург националите на Англия си правят състезание, яхнали надуваеми еднорози, а снимките обикалят света.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Бившият футболист Джони Шарпълс пуска петицията за идеята и обяснява, че Магуайър не само има ключов принос за четвъртото място на Мондиал 2018 в Русия, но и описва най-добре британската смелост и сила.

Малко е вероятно Магуайър да язди еднорог полугол върху новите банкноти от 50 паунда, въпреки че вече има събрани над 22 000 подписа. Националната банка на Англия все още не отпечатва банкноти с живи личности.