Една от легендите на английския гранд на Ливърпул и бивш капитан на тима Томи Смит почина на 74-годишна възраст. Той е юноша на клуба и бе известен с безкомпромисната си игра в защита. Причините за смъртта му все още не са уточнени, но дълги години той се бореше с деменция.

„Стоманата от Анфийлд“ вкарва втория гол за мърсисайдци при първия им триумф в КЕШ през 1977 година, когато те печелят под ръководството на легендарния треньор Бил Шенкли с 3:1 срещу Борусия (Мьонхенгладбах). Смит игра 18 сезона за „червените“ между 1960 и 1978 година (общо 638 мача) и спечели с тях четири титли на Англия. Смит беше част и от състава, който завоюва Купата на УЕФА през 1973 и 1976 година. След това игра само за още два клуба - Лос Анджелис Ацтекс и Суонзи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Смит беше фантастичен. Той беше страхотна реклама за Ливърпул. Много е тъжно, че си отиде, но спомените за него ще останат завинаги“, заяви друга легенда на клуба Кени Далглиш, който призна, че Тони Смит му е помогнал да се адаптира на „Анфийлд“ след трансфера си от Селтик през 1977 година.