Старите слабости на английския гранд Ливърпул лъснаха, това си повтарят в последните дни феновете на футбола, a и тези на мърсисайдци. "Червените" за поредна година са тръгнали към провала, а рецептата за него е същата като преди - равенствата.

Защо ремитата? Отговорът е прост: хиксовете "изядоха" главата на Ливърпул през последния сезон, в който те се бореха за титлата (2013/14). И не просто равенствата, а тези, при които мърсисайдци са имали преднина, която са изпуснали. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ще дадем няколко примера, за да стане по-ясна картинката:

Сезон 2013/14 
"Червените" завършват на второ място с едва две точки по-малко от шампиона Манчестър Сити. През въпросния сезон Ливърпул има шест равенства, а в четири от тях отборът на Брендън Роджърс е водил в резултата в даден период от срещата.

Първият случай е още в четвъртия кръг, когато мърсисайдци изпускат преднина от гол срещу скромния тим на Суонзи, а крайният резултат е 2:2.

Следващият мач е местно дерби с Евертън на 23 ноември 2013-а. В него "червените" водят на 2 пъти в резултата, но в крайна сметка с късен гол на Даниел Стъридж те едва стигат до хикс за 3:3.

На 2 февруари 2014 година Ливърпул гостува на Уест Бромич. Футболистите от града на Бийтълс бележат гол в 24-ата минута, но... преднината им е стопена. Виктор Аничебе бележи в 67-ата минута, за да оформи крайното 1:1.

Така стигаме до един от най-странните двубои на "червените". Равенството с Кристъл Палас, в което до 79-ата минута Ливърпул води с цели три попадения. Е, около 10 минути по-късно резултатът вече е 3:3... Важно е да се отбележи, че тази среща се случи в предпоследния кръг от сезона.

Сезон 2018/19
В момента Ливърпул е лидер във Висшата лига с 62 точки, като има вече едва 3 повече от втория Манчестър Сити. Мърсисайдци са с актив от 19 победи, 5 равенства и 1 загуба. Изненадващо или не, в три от въпросните ремита "червените" са изпуснали преднина...

Първата изпусната среща е на 11 ноември, когато ливърпулци гостуваха на Арсенал. Джеймс Милнър даде ранна преднина своя тим, а Александър Лаказет изравни в последните минути, оформяйки крайното 1:1.

За другите два двубоя няма нужда да се споменава, тъй като те са най-пресните. Двете поредни равенства 1:1 срещу Лестър и Уест Хям. И в двата случая "червените" в свой стил загубиха преднина от попадение. 

От всичко изброено дотук става ясно, че Ливърпул е тръгнал към нов провал. Провал, който може да дойде от прекалено многото равенства. Равенства, при които тимът, воден от Юрген Клоп, е имал преднина в срещата.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019