След две поредни равенства за първенство и четири мача без успех във всички турнири Ливърпул се върна на победния път, печелейки с 1:0 при визитата си на един от аутсайдерите Хъдърсфийлд в среща от деветия кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах (24) бе герой за мърсисайдци, а те се изравниха по точки на върха с шампиона Манчестър Сити, който е първи само заради по-добрата си голова разлика.

Гостите контролираха събитията на терена, а футболистите на Хъдърсфийлд се бранеха изключително добре до 24-ата минута, когато Шакири изведе Салах, който мигновено шутира в далечния ъгъл и откри резултата с първи точен удар на мърсисайдци.

„Териерите“ можеха да изравнят бързо, но в 31-вата минута страхотен удар на Хог от около 25 метра срещна дясната греда на вратата, пазена от бразилския страж Алисон. Домакините имаха импулс в играта си и три минути преди почивката претендираха за дузпа, след като топката срещна ръката на Милнър в наказателното поле. Кълбото първо рикошира в крака на халфа и съдията Майкъл Оливър реши да не посочва бялата точка. Малко след това Притчард вкара топката във вратата на Алисон, но голът не бе зачетен заради засада.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Домакините продължиха да играят добре и след почивката, а в 55-ата минута Депоатр засече с глава центриране отляво и Алисон улови. Гостите създадоха втората си голова ситуация едва в 64-ата минута, когато Стъридж намери Салах  и египетският нападател веднага шутира по диагонала и встрани от вратата.

Хъдърсфийлд имаше нов страхотен шанс за изравняване в 82-ата минута. Тогава Ван Дайк и Ловрен не се намесиха добре при центриране отляво, топката стигна до Муние, който от осем метра шутира над вратата. В последната минута Фирмино стреля неточно от добра позиция и резултатът остана непроменен.

След седмия си успех за сезона Ливърпул събра 23 точки и е втори зад Ман Сити само заради головата разлика. Хъдърсфийлд заема предпоследното място с 3 точки и все още няма победа.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА