Лион победи с 3:2 шампиона Монако в зрелищен мач, с който бе открит кръга във френската Лига 1. Два от най-силните отбори в първенството сътвориха страхотен спектакъл, а радостта в края бе за домакините.

През първата част паднаха цели четири гола, а на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 2:2.

Капитанът на тима на Брюно Женесио - Набил Фекир, се превърна в герой с два гола. Той асистира и за първото попадение на „хлапетата“, което падна още в 11-ата минута. Фекир намери Мариано Диаз, който не сгреши и прати топката във вратата на Монако за 1:0.

„Монегаските“ реагираха и след само 6 минути изравниха. Балде Кейта намери Антони Лопес, който вкара топката в мрежата от близка дистанция за 1:1.

Набил Фекир обаче отново изведе Лион напред с хубав удар в 23-ата минута. Гостите от Монако отново реагираха мигновенно и в 34-ата резултатът отново бе равен. Голмайстор бе Адама Траоре, който се разписа с мощен удар.

През цялото второ полувреме двата тима не спряха с атаките, а попадение на Лион бе отменено заради спорна засада. Все пак домакините стигнаха до успеха с гол в последните секунди на добавеното време. Фекир изпълни неспасяемо пряк свободен удар и донесе трите точки за Лион.

С успеха „хлапетата“ събраха 16 точки и заеха третото място преди изиграването на останалите мачове от кръга. Монако пък е на второ с 19 точки и мач повече от лидера ПСЖ, който е с 22.