Пламен СЛАВОВ, специален пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Португалия

Треньорът на Брага Абел Ферейра беше изключително разочарован от загубата, която тимът му допусна като домакин на Лудогорец (0:2) в мач от груповата фаза на Лига Европа. Специалистът призна, че "орлите" са много качествен тим, но подчерта, че късметът е бил с тях.  

“Започнахме добре и доминирахме в началните минути. Жалко, че ни отмениха гол. Ако бяхме повели, всичко щеше да е различно. През второто полувреме създадохме доста положения, но вратарят на съперника направи невероятни спасявания. Определено не заслужавахме да загубим. Дори при 0:2 не се предадохме и продължихме да атакуваме”, заяви Ферейра.

“Мачът беше много щастлив за Лудогорец и много нещастен за нас. Някои решения на съдиите също ни ощетиха. Неприемливо е да се допускат такива грешки на това ниво. В ситуацията, след която ме изгониха, имаше чиста дузпа за нас”, коментира треньорът на Брага.

“Лудогорец не е случаен отбор. Знаете ли какво направиха миналата година срещу ПСЖ в Шампионската лига? 2:2 в Париж, и то с изравнителен гол на Кавани в последната минута. Българите умеят да се възползват от шансовете, които се откриват пред тях. На практика, те играха без чист нападател, както и срещу Хофенхайм. Бяхме подготвени за това. Мисля, че можем да победим в България. Групата е много равностойна и всички имат шансове да продължат”, добави Ферейра.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА