Треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира утрешната битка с Лудогорец в Лига Европа. Двата тима се изправят утре вечер в първа битка от елиминациите в Разград (20:00 часа наше време). 

Наставникът на "росонерите" на няколко пъти подчерта, че съперникът с много силен и гарантира, че отборът му няма да допусне подценяване. Гатузо припомни битките на Лудогорец в Европа в последните години и заключи, че нито един отбор не се е чувствал комфортно при гостуване в България.

"Подхождаме са голямо уважение към Лудогорец. Те могат да се трансформират в Европа и играят различно от представянето си в България. В последните години имат по-голям опит от нас и няма как да ги подценим. Ще играем с всички сили. В последните години играха с Реал (Мадрид), Ливърпул... на всички тях им бе трудно тук в България. В Лудогорец не е важно кой играе, разполагат със състав, който не дава много пространства на съперника. Предполагам, че ще играят 4-3-3 утре. Преценихме да не тренираме днес заради тежкото пътуване и реших да не натоварвам излишно играчите. Нашата цел е да преминем в следващия кръг на турнира Лига Европа и ще защитаваме фланелката на Милан и в Европа. После ще мислим за мачовете в Италия. Подготвени сме за всичко, независимо от това как ще играе съперникът ни утре. Ние работихме много в последните два месеца и резултатите го показват. И преди имахме добри играчи, но вече имам добър отбор", коментира Гатузо на пресконференцията преди двубоя.

Пламен Славов / БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА