Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон взе сензационно решение, отказвайки покана от Италианската футболна федерация (FIGC) за бенефисен мач с националния отбор.

„Изглежда, че в последните две години съм бил проблем за националния отбор“, сподели 40-годишният страж пред италианската телевизия Sky. Ако имало някакви други мнения в централата, той щял да намери подходящо решение на нещата.

С това изказване Буфон със сигурност е ядосал временния президент на местната футболна централа Роберто Фабричини. Той бе казал, че вратарят може да сложи официално край на кариерата си в националния отбор с един последен мач, като най-удобна за тази цел е приятелската среща с Холандия на 4 юни в Торино.

Джанлуиджи Буфон си взе сбогом с Ювентус след 17 години престой в клуба миналата събота при победата над Верона (2:1) в последния кръг от италианската Серия „А“. От националния отбор 40-годишният вратар се оттегли след неуспешните срещи от баражите срещу Швеция за класиране на Мондиал 2018 в Русия.

Засега е отворен въпросът дали раздялата с „бианконерите“ не означава и край на състезателната кариера на Буфон, или той ще заиграе в друг клуб. Медиите не спират да спекулират, че имащият 176 мача за „скуадра адзура“ вратар е пред трансфер в ПСЖ.  

„ПСЖ? Нуждая се от една седмица, за да обмисля и проверя всичко. Това не е лесно решение. На 40 години не можеш да вземеш емоционално решение“, сподели Буфон за възможността да заиграе в Париж.

„Той е фантастичен вратар, много харизматичен и истински джентълмен. Сигурен съм, че всички клубове го искат“, каза пък босът на парижани Насер Ал-Келайфи.