Френската легенда Тиери Анри е все по-близо до изхода като треньор на Монако. Днес неговите момчета претърпяха поредна загуба, като този път тя бе доста изразителна - 1:5 от Страсбург. 

Срещата започна ужасяващо за монегаските, които останаха с десет души още след 7 минути игра. Червен картон получи Налдо, който влезе грубо в краката на съперник. 

Само 5 минути по-късно Айорк даде преднина на гостите от Страсбург, а след още 5 те вече водеха с 2 благодарение на Томасон. 

Монако се върна в мача в 22-ата минута, когато Фалкао намали на 1:2 след подаване на Тилеманс.

През втората част обаче численото преимущество на Страсбург си каза думата и нов гол на Айорк и такъв на Сисоко направиха резултата 4:1 в полза на гостите. 

В 69-ата минута двата отбора останаха в числено равенство, като Митрович от гостите получи директен червен картон. 

Все пак това не бе всичко в мача, като Фофана заби петия пирон в ковчега на монегаските в добавеното време на мача, оформяйки крайното 5:1.

Така Монако остава на предпоследното 19-о място в Лига 1 с 15 точки и изглежда, че до края на сезона ще се бори за своето оцеляване в първенството. Страсбург от своя страна прави страхотен сезон и вече е 5-и с 32 пункта, като се намира на 4 точки от плейофната зона за Шампионската лига.