Една от немските легенди на световния футбол Франц Бекенбауер шокира с новина за здравословното си състояние. Кайзера имал отдавна проблеми и бил в специализирана клиника, след като получил очен инфаркт.

„Отдавна имам здравословни проблеми. Това е известно. В последно време бях в една специална клиника, защото бяха установени нарушения в кръвообръщението в окото ми. Това доведе до очен инфаркт. Сега не виждам с дясното си око почти нищо. Не ми се ядосвайте, ако не видя някой от вас и го подмина“, заяви 73-годишният германец по време на откриването на голф турнира „Кайзер Къп“ в Бад Гризбах. Кайзера бе придружен от неговата съпруга Хайди на сцената.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Инфарктът на окото често води дори до слепота, ако не се вземат спешни мерки. Възможно е при спукването на артерия в ретината да се получи кръвоизлив и подуване. Човек внезапно губи зрението си. Обикновено той не усеща никаква болка и затова рядко се сеща да потърси спешна помощ. Повечето хора в подобна ситуация очакват състоянието им да отшуми от само себе си. Но според офталмолозите това е груба грешка. С най-висок риск от подобно заболяване са онези хора, които са застрашени от инфаркт на миокарда или мозъчен инсулт. Рисковите фактори са много сходни, твърдят офталмолозите.

Франц Бекенбауер има претърпени две сърдечни операции – през 2016 и 2017 година.