Холандската легенда Ариен Робен обяви край на професионалната си кариера. 35-годишният бивш холандски национал бе свързван с най-различни тимове след напускането на Байерн, с чийто екип игра в последните десет сезона, но в крайна сметка реши да се оттегли.

ПСВ Айндховен и Грьонинген искаха да върнат Робен в родината му, но крилото прецени, че времето му на зеления терен е било достатъчно и не смята да продължава.

"Без съмнение това е най-тежкото решение, което съм взимал в моята кариера. Решение, при което сърцето и разумът бяха в спор. Любовта към играта срещу факта, че нещата не вървят така, както бих искал. Не съм юноша на 16 години, който няма представа какво означават контузиите. В момента съм здрав и като фен на много други спортове бих искал да остана здрав и за в бъдеще. Категорично спирам и така е добре", сподели Робен.

Крилото започва кариерата си в Грьонинген, а през 2002 година е продаден на ПСВ Айндховен, където изгрява звездата му за европейския футбол. След две години при "филипсите" преминава в Челси, а след това и в Реал (Мадрид). През последните десет години холандецът игра за Байерн и триумфира с баварците във всички турнири, които можеха да спечелят. Върховата точка в неговата кариера е титлата в Шампионската лига през 2013 година, когато вкарва победния гол срещу Борусия (Дортмунд) на "Уембли" в Лондон.