Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков попадна в изключително любопитна единайсеторка, изготвена от испанското издание "Марка". В нея са включени футболисти, които в даден етап от живота си са попадали под ударите на закона.

Както е известно, легендарният български футболист имаше неприятности с властите, докато заемаше кметския пост в Сливен. Тогава той бе обвинен в злоупотреба със служебно поведение.

Ако погледнете обаче останалите играчи, включени в класацията, ще се убедите, че Данчо Лечков е с най-малките проблеми. 

Представяме ви 11 от играчите от криминалния отбор:

Вратар:
Бруно Фернандес - Стражът бе осъден на 22 години затвор, защото е поръчал убийство на своята съпруга.

Десен бек:
Серж Орие - играчът получи 2-месечна присъда, тъй като на излизане от нощен клуб е нападнал полицейски служител.

Централен защитник:
Рубен Семедо - футболистът на Виляреал е зад решетките. Той лежи за предумишлено убийство, а паричната гаранция му бе отказаха. 

Централен защитник:
Брено Родригес - през 2011 г., когато носи екипа на Байерн (Мюнхен), Родригес запалва къщата си и е обвинен в предумишлено нанасяне на имуществени щети. Присъдата е 3 години и 9 месеца.

Ляв бек:
Алексис Сарате - аржентинецът е изнасилил приятелката на съотборника си в Интепендиенте Мартин Бенитес. За злодеянието си ще лежи в затвора 6 години и половина.

Полузащитник:
Адам Джонсън - бившият футболист на Манчестър Сити е обвинен в сексуално посегателство на малолетна. 

Полузащитник:
Джоуи Бартън - англичанинът стоя 74 дни зад решетките заради участието си в нападение.

Полузащитник:
Йордан Лечков - българинът имаше двугодишна присъда заради злоупотреба със служебно поведение. Става дума за периода, в който Лечков е кмет на родния Сливен.

Полузащитник:
Рикардо Сентурион - нападателят на Расинг е хванат в опит да подкупи служител на реда. Вероятно ще получи присъда между 1 и 6 години лишаване от свобода.

Нападател:
Микеле Падовано - бившият футболист на Ювентус бе заловен да разпространява наркотици и затова престоят му в затвора възлиза на 8 години и 8 месеца.

Нападател:
Робиньо - Наскоро бразилецът бе обвинен в изнасилване. Той бе признат за виновен в сексуално насилие, случило се на 22 януари 2013 година в нощен клуб в Милано. Получи 9-годишна присъда.

Треньор 
Елкин Монкада - първият треньор на Хамес Родригес е задържан за педофилия.