Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Германската Бундеслига въведе системата за видеоповторения (ВАР) в помощ на съдиите за постоянно, но използването на тази технология в най-ниското ниво на немския футбол засега е немислимо. Въпреки това по време на мач от Окръжната лига на Кайзерслаутерн-Донерсберг между отборите на Мьолшбах и Хохспевер рефер реши да импровизира и да използва като ВАР заснето видео със смартфон от зрител на стадиона. Това се случи в ключов момент при гол на Тим Нотхоф за 3:2 в полза на Мьолшбах в самия край на мача. В първия момент съдията не зачита попадението, тъй като мисли, че топката е излязла преди това от очертанията на терена. След прегледа на записа от предоставения от фена видеоматериал, заснет със смартфона, съдията преценява, че е допуснал грешка и променя своето решение.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На толкова ниско ниво в йерархията на немския футбол предоставените от феновете видеоповторения не са позволени, но съдията в случая се доверява точно на такова видео.

„Беше като в Бундеслигата!", сподели треньорът на Хохспевер Доминик Хайдрих. Неговият тим обжалва случилото се. Засега не е ясно дали Мьолшбах ще запази трите точки. По-вероятно е срещата да бъде преиграна.