Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо ще се признае за виновен по четири дела за данъчни измами в Испания. Това ще се случи на 14 януари, съобщава "Ас". Така португалският национал той ще получи двугодишна условна присъда по примера на големия му коннкурент на зеления терен Лионел Меси от Барселона преди време.

Срещу 33-годишния португалец са събрани достатъчно доказателства, че е укрил 14,7 милиона евро от испанската хазна под формата на неплатени данъци. След това Роналдо е възстановил 13,4 милиона от въпросната сума, но въпреки всичко той трябва да се яви пред съда, за да формализира обвиненията. Адвокатите му ще преговарят той да не се изправя в съда, който вече отхвърли предложена компенсация от 375 000 евро.

Както е известно, Роналдо е вършил данъчни измами от 2011 до 2014 година и е лишил испанската държава от сума в размер на 14 768 897 евро. Получаването на присъда до 2 години и 1 ден значи, че той няма да лежи в затвора, защото това му е първо провинение. Данъчните власти все пак искат тя да влезе в сила, за да стане ефективна при ново провинение на португалеца.

Предполага се, че именно заради проблемите с данъчните Роналдо напусна Реал (Мадрид) и премина в Ювентус това лято.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019