Феновете и ръководството на Кардиф се притесняват за новото попълнение на тима Емилиано Сала, който беше на борда на самолет, който изчезна от радарите по пътя си от Франция към Англия. Това беше потвърдено от френските власти.

28-годишният нападател в събота премина от Нант при „сините птици“ срещу 15 милиона паунда, с което стана най-скъпият играч в историята на уелския клуб от Висшата лига.

Кой обаче е аржентинецът Емилиано Сала? Роден е на 31 октомври 1990 година в Санта Фе и като ученик става част от футболната школа „Проекто Кресер“, която работи с Бордо. На 20-годишна възраст Сала се мести в Европа, за да играе за „жирондинците“.

За Бордо успява да изиграе само 12 мача и да вкара един гол, тъй като е преотстъпван последователно на Орлеан, Ниор и Каен. През лятото на 2015 година Нант плаща 1 милион евро за услугите му.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

За „канарчетата“ записва 130 мача за три сезона и половина, в които вкарва 48 гола. 13 от тези попадения бяха реализирани през този шампионат.

Сала впечатляваше през есента и през ноември беше с 10 попадения на сметката, повече от знаменитите си сънародници Лионел Меси, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин и Мауро Икарди. Въпреки това не получи нито една повиквателна за националния отбор на Аржентина.

Кардиф цяла есен следи отблизо изявите на Емилиано Сала. На 5 декември дори мениджърът на „сините птици“ Нийл Уорнък пътува до Нант, за да провери качествата на набелязания нападател. 70-годишният специалист не остава разочарован, тъй като аржентинецът се отчита с гол и асистенция при победата с 3:2 над Олимпик (Марсилия).

Интерес към Сала проявяват още Лестър, Бърнли, Уест Хям и Евертън. „Сините птици“ спечелиха надпреварата за подписа на нападателя, който в събота беше в Кардиф и позира като нов играч на клуба с изпълнителния директор Кен Чоо. След това пътува до Нант, за да се сбогува с предишните си съотборници и дори публикува снимка от съблекалнята. Вероятно това е последната снимка на Емилиано Сала.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ