Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
Аржентина загуби първия си двубой от тазгодишното издание на Копа Америка. "Гаучосите" паднаха с 0:2 от Колумбия в битка от група "B". Попаденията за "жълтите" отбелязаха Роджър Мартинес (71') и головата машина на Аталанта Дуван Сапата (86').

Лео Меси и компания започнаха силно срещата и в началните минути се откри страхотна възможност пред Агуеро, който обаче бе отказан от Давид Оспина.

Колумбия отговори с добро положения, при което Мартинес се озова на стрелкова позиция, но шутът му мина покрай вратата.

В минутите до края на първата част Хамес и компания бяха по-активният тим, но гол така и не падна.

И второто полувреме обаче започна с по-добра игра за "гаучосите" и Паредес отправи много силен шут, който мина на сантиметри от гредата на Оспина.

В 59-ата минута отново Леандро Паредес бе близо до гола, но негов прекрасен шут бе отразен от Оспина.

Две минути по-късно се стигна до сблъсъци на терена заради жълт картон на Хуан Куадрадо, който извърши фаул срещу Меси. Страстите обаче бързо бяха потушени от главния съдия.

Аржентина продължи с добрата игра, но голът падна в тяхната врата. Роджър Мартинес получи пас отляво, след което се напредна и с хубав шут, заши първия гол във вратата на Армани. 

Меси и компания опитаха да изравнят и именно на контраатака падна втория гол за колумбийците. Мартинес отново бе в основата му, след като отляво пусна страхотен пас към Лерма, а той стори същото за Сапата, който бе безгрешен отблизо за крайното 2:0.

Така Колумбия оглавява група "B" с 3 точки след първия си двубой. Аржентина е с 0, а останалите два тима в групата са Катар и Парагвай, които ще играят първия си двубой тази вечер в 22 часа.

Аржентина - Колумбия 0:2
0:1 Мартинес (71'), 0:2 Сапата (86')
Съдия: Тобар Варгас Р. (Chi), 
Стадион: Арена Фонте Нова (Салвадор)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019