Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази задоволство от постигнатия рекорден успех със 7:0 като гост на Марибор в мач от Група „Е“ на Шампионската лига. Германецът беше във възторг от запазената концентрация от футболистите. Той призна, че специално би отпразнувал перфектното прилагане на контрапреса. Според него новият рекорд на „червените“ трудно ще бъде подобрен.

„Концентрацията ни в този мач беше невероятна и не я загубихме от първата секунда до края. Вкарахме прекрасни голове и играхме красив футбол. Марибор изглеждаше като доста по-слаб отбор от нас, но повярвайте ми – не е лесно да се играе срещу Ливърпул. Харесва ми, че не се отпуснахме през второто полувреме. Контролирахме мача и това показва зрялост“, заяви Клоп.

„В мачове като този може да имаш проблеми, ако не си напълно концентриран през цялото време. Седем гола – това е прекрасно, но бях най-много съм доволен от контрапресата, която приложихме. Бих празнувал специално заради това. Съперникът не успя да се справи с това, въпреки че не е слаб отбор. Като цяло играхме наистина прекрасно“, допълни германският специалист.

„След мача ми казаха, че чупим рекорди. Хубаво е, че играчите по още един начин могат да се почувстват като част от този славен клуб и да бъдат част от неговата история. Трудно е да се вкарат седем гола в един мач, но ние го направихме. Този рекорд ще е труден за подобряване“, допълни 50-годишният мениджър на „червените“.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА