Мениджърът Юрген Клоп призна, че феновете на Ливърпул предпочитат отборът да спечели титлата във Висшата лига, отколкото да триумфира в Шампионската лига. Утре вечер мърсисайдци приемат Байерн в първи мач между двата тима от 1/8-финалите на най-престижната европейска клубна надпревара от 22:00 българско време на „Анфийлд“. Пет дни по-късно „червените“ ще гостуват на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия, което ще бъде от изключителна важност в битката за титлата.

„За всички фенове на Ливърпул е сигурно, че те искат клубът им да вдигне шампионската титла. Въпреки това сега играем за ШЛ и вярвайте ми, че ще дадем най-доброто, на което сме способни. Благодаря на Господ, че не е нужно да взимаме такива решения днес”, сподели 51-годишният германски специалист преди сблъсъка с баварците.

През миналия сезон Ливърпул игра на финал в ШЛ, елиминирайки преди това последователно Порто, Манчестър Сити и Рома, а в битката за трофея загуби от Реал Мадрид (1:3) в Киев.

„Феновете ни дават голяма мощ. Най-хубавото нещо, което правим досега е, че сме явен претендент навсякъде. Но това не е достатъчно. Направихме важни крачки във важна лига, а и във важната Шампионска лига. Не искаме да сме просто част от надпреварата. Хората смятат, че е възможно да победим Байерн, а това е голямо нещо. Сега трябва и да го докажем. Историята е много хубава, но все още нищо не е свършено”, каза още Клоп.

„Не знам на 100% още кои ще са част от групата. Понеделник е, а ние играем във вторник, така че все още нищо не е ясно. Вайналдум тренира добре и изглежда така, а Шакири се труди много и е близо, но ще преценим дали ще можем да разчитаме на него. За Ловрен ще решим в последния момент дали има шанс да е в групата”, завърши наставникът на мърсисайдци.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ