Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не е искал воденият от него тим да се падне срещу Порто на жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига. През миналия сезон двата тима се срещнаха на 1/8-финалите в турнира и тогава мърсисайдци продължиха напред - 5:0 в Португалия и 0:0 на „Анфийлд“.

„Падна се Порто, срещу който вече играхме и знаем колко добър може да бъде. Крайният резултат от онези мачове в крайна сметка беше странен – много добър за нас, разбира се, но пак си беше странно. В ответната среща видяхме характера на Порто и качеството, с което разполагат. Много далеч съм от мисълта, че това е бил най-добрият вариант, защото това не е така. Става дума за жребий, трябва да се подготвим за този противник и ще мислим само върху това, когато подготовката ни започне”, сподели Клоп.

Победителят от дуела между Порто и Ливърпул ще срещне на полуфиналите Барселона или Манчестър Юнайтед. „Това 100 процента ни дава допълнителна мотивация. Порто не бяха в моя списък с желания, но сега са наш противник. Така стоят нещата и ще трябва да играем с тях. Знаем колко качествен тим е Порто и ще трябва да изиграем тези срещи. Наши фенове също са страхотни в това да демонстрират уважение към съперника“, добави германецът.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ