Хърватска и Италия завършиха 1:1 в дербито от нашата квалификационна група, но срещата остана в сянката на поредния скандал с бившата югорепублика, след като на терена на „Полюд” бе изобразена свастика.

„Произведението на изкуството" е било изрисувано с химикали, които не се виждат през деня и затова домакините установиха неговото наличие едва след началото на мача и успяха да отстранят символа на полувремето.

Очаква се сериозна реакция от страна на УЕФА, след като инцидентът е записан в доклада на дежурния делегат. Самият мач с Италия се игра без фенове заради предишно наказание на „шахматистите".

Каква обаче ще е санкцията за Хърватска, което вълнува живо и нас? Към момента вариантите са три.

При първият, който е най-тежък „шахматистите" ще бъдат изхвърлени от квалификациите, което означава, че ние със сигурност щ е с е качим с място нагоре и ще играем минимум бараж.

Тази версия лансира „24 сата". „Трик на няколко идиоти може да ни остави без Евро 2016".

Далеч по-реална обаче изглежда възможността отборът на Нико Ковач да остане без 3 точки от актива си, което няма да ни помогне много. Най-леката санкция е празни трибуни за един или два мача, което означава, че „ватрените" може да приемат България без публика на 10 октомври.

„Това е саботаж и тежко углавно престъпление. Очакваме полицията да си свърши работата. Това е позор не само за хърватския футбол, но и за цялата страна", заяви членът на Изпълкома на Хърватския футболен съюз Томислав Пачак.