Хондурас и Австралия оставиха за реванша битката за класиране на Мондиал 2018, след като в първия интерконтинентален плейоф направиха нулево равенство в Сан Педро Сула.

„Кенгурата“ имаха предимство на терена на негостоприемния стадион „Олимпико Метрополитано“, след като вбесиха домакините с коментарите си за града-домакин на мача, който в миналото е бил известен като Столица на убийствата. Австралийците бяха лишени от успеха заради пропуските на Том Рогич. Домакините пък направиха само два точни удара към вратата на Матю Райън.

Още в 5-ата минута хондурасците можеха да поведат, но Трент Стейнсбъри блокира Карлос Ланца. На другата врата ветеранът Донис Ескобер спаси изстрел на Масимо Луонго. В средата на полувремето съдията подмина претенции на гостите за дузпа, а в 36-ата минута Юрич се освободи от Хенри Фигероа и излезе сам срещу вратаря, но стреля в аут.

В 54-ата минута отново пред Юрич се откри възможност за гол, но Ескобер изби изстрела с глава на нападателя на Люцерн. Малко преди края на мача Карло Костли от домакините шутира силно, но Райън внимаваше.

Реваншът между двата тима е в сряда (15 ноември) от 11 часа българско време в Сидни. За този мач „кенгурата“ ще имат на разположение Матю Леки и Марк Милигън, които пропуснаха първата среща заради наказания.