Холандецът Хууб Стевенс направи голям жест и се завръща в треньорската професия. Той ще води Шалке 04 до края на сезона и призна, че не би го направил за друг клуб, където той е член на надзорния съвет от миналото лято. Бившият футболист на тима Майк Бюскенс и Джералд Асамоа пък заемат постовете съответно на асистент и генерален мениджър.

Стевенс заменя уволнения 33-годишен Доменико Тедеско след срамната загуба с 0:7 при визитата на английския шампион Манчестър Сити и отпадането с общ резултат 2:10 от 1/8-финалите на Шампионската лига.

65-годишният холандец застава за трети път начело на Шалке 04, като в предишните си два престоя той спечели общо две купи на Германия и веднъж купата на УЕФА през 1997 година. "Шалке се намира в "несигурно положение". Сега не става въпрос само за играчите, а за целия клуб. Всички ние трябва да бъдем единни и като едно семейство. Не бих го направил за никой друг клуб", каза Стевенс, който е бил начело още на Херта, Кьолн, Хамбургер, Щутгарт и Хофенхайм в Бундеслигата.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19