Димитър Димитров – Херо се сбогува с Иртиш. Българският специалист даде прощална пресконференция, на която не съумя да сдържи сълзите си. Бургазлията, който почти сигурно ще поеме Лудогорец, призна, че му е било изключително трудно да вземе решението да си тръгне от Казахстан.

Отношението на ръководителите и феновете на клуба от Павлодар пък бяха изключителни и трогнаха родния специалист.

„Скъпи фенове, скъпи футболисти и ръководство на Иртиш! Трудно мога да намеря правилните думи в момента, защото съм изпълнен с емоции. Това е едно от най-трудните ми решения в моя живот. Болно ми е. Повярвайте ми, исках да остана, но не всичко зависи от мен.“

"Чувствам се като част от Павлодар. Казахстан е моята втора родина, а Павлодар е моят втори град. Обичам ви и винаги ще ви обичам до края на живота си. Благодаря ви за отношението към мен. За мен то е много по-важно от едно първенство. Благодарен съм на ръководството, че разбира моето решение. Повтарям още веднъж, много е болезнено и трудно да говоря за това. Винаги ще обичам Павлодар и отбора.“, каза Димитров.

Както е известно, Херо напуска поста си преждевременно, въпреки че договорът му изтичаше в края на сезона. Очаква се в понеделник да бъде официално представен за заместник на Георги Дерменджиев в Лудогорец.