Хайдук (Сплит) записа убедителна победа с 3:1 като гост на Локомотива (Загреб) в мач от първия кръг на хърватското първенство. По-този начин „белите“ показаха, че са готови за предстоящото си гостуване на „Герена“ в четвъртък за среща реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Както е известно, Хайдук спечели първия двубой с 1:0.

Треньорът на сплитчани Жоан Карийо даде почивка на петима от основните си играчи. Савас Генцоглу, Хисен Мемола и Фран Тудор не бяха в групата за мача в Загреб. Голмайсторът от първата среща със „сините“ Марко Футач остана резерва, а Никола Влашич се появи в игра малко преди края.

Франк Охандза даде аванс на Хайдук малко преди почивката, когато се възползва от пас на Хамза Бари и беше точен с удар от наказателното поле. В първата минута на второто полувреме Локомотива изравни, след като Фран Карачич с глава засече центриране от фаул.

Равенството се задържа само седем минути. Охандза спечели битката за топката в средата на терена и подаде на Анте Ерцег, който проби отляво и от ъгъла на наказателното поле се разписа с фалцов удар. Третото попадение за гостите падна в 87-ата минута, когато капитанът Зоран Нижич беше точен с глава след центриране на Йосип Радошевич от корнер.

С този успех Хайдук оглави класирането на хърватското първенство с 3 точки. Със същия актив и голова разлика от +2 гола са още Интер (Запрешич), Динамо (Загреб) и шампионът Риека.

Хайдук игра в следния състав: Стипица, Борха Лопес, Ханза Бари (63-Сехич), Охандза, Радошевич, Юранович, Кожул (77-Влашич), Пешич, Нижич, Фомичов, Ерцег (68-Яндрек)