Контузеният капитан на Тотнъм Хари Кейн изрази надежда, че ще може да помогне на съотборниците на финала на Шампионската лига срещу Ливърпул на 1 юни на стадион „Уанда Метрополитано“ в Мадрид. Той вдъхна оптимизъм на феновете, че вероятно ще играе срещу мърсисайдци, след като цял свят видя спринта му след победата с 3:2 на "Йохан Кройф Арена".

„Надявам се, че ще мога да помогна на момчетата във финала. Възстановяването ми върви добре. През тази седмица започнах да тичам в прави отсечки и ми предстои да увелича натоварванията. След това трябва да се убедим, че съм готов за игра“, коментира Кейн след победата с 3:2 над Аякс като гост, която прати „шпорите“ на финала.

Хари Кейн не е играл от 9 април, когато получи контузия на глезена при победата с 1:0 над Манчестър Сити на четвъртфиналите на Шампионската лига. Той беше заедно с отбора в Амстердам и видя драматичния обрат на лондончани срещу домакините, след като английският тим изоставаше с 0:2 на почивката. Първата среща в Лондон преди седмица беше спечелена от Аякс с 1:0.

„Аз съм и футболен фен и знам колко много тази победа означава за клуба. Първото полувреме беше разочароващо. Позволихме на съперника да играе. Влязох в съблекалнята и на всички беше ясно, че ситуацията въобще не е добра. Казахме си, че имаме 45 минути, за да се раздадем. Момчетата се бориха здраво, демонстрираха страст и направиха всичко, което се искаше от тях. Трябваше да чакаме до третата и последна минута на продължението, за да намерим начин да вкараме победния гол. Това е футболът! Сега ни предстои участие на финал“, допълни голмайсторът на Тотнъм.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ