Футболната легенда Диего Марадона се подложи на операция в Буенос Айрес, като сам отиде в болницата. Хуриргическата интервенция е свързана с кръвотечението в стомаха, заради което 58-годишният треньор на мексиканския Дорадос беше хоситализиран в началото на годината. Тогава след направени прегледи световният шампион за 1986 година беше изписан след няколкочасов престоя в лечебното заведение.

„Това кръвотечение е от грижи. Нищо сложно. Диего се надява да реши неудобствата, които този проблем му причинява“, коментираха от обкръжението на Марадона в началото на годината.

В събота той се е завърнал в клиниката, където е претърпял хирургична интервенция, информира „Ройтерс“. Операцията е била планирана и според медиците е преминала успешно. Марадона не за първи път има проблеми със стомаха, след като му беше открит гастрит през 2005 година.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Операцията на Диего Марадона приключи. Благодаря на Бог, всичко мина перфектно. Благодаря на медицинския екип от клиника „Оливос“ за техния професионализъм и човечност. Сега чакаме Диего да се възстанови и да се върне възможно най-бързо на работа“, написа адвокатът на Марадона Матиас Морла в „Туитър“, където пусна снимка на опериращия екип.

Кръвотечението на стомаха на Марадона беше открито при стандартен преглед преди заминаването на футболната легенда за Мексико, където трябва да поднови работата си във втородивизиония Дорадос.