Днес е важен ден за сагата около плащането на трансферната сума за Емилиано Сала, който в края на януари загина при самолетна катастрофа в Ламанша. Това стана само дни след финализирането на трансфера на аржентинския футболист от Нант в Кардиф.

Френският клуб настоява да бъде платена трансферната сума от 17 милиона евро. Първият транш от 6 милиона трябваше да бъде преведен до 26 февруари. Това така и не се случи. „Канарчетата“ подадоха жалба до ФИФА, докато уелският клуб отказва да плати за играч, който така и не успя да играе за „сините птици“.

Световната централа даде на двата клуба срок до 3 април да постигнат разбирателство, в противен случай с казуса се заемат от ФИФА.

Вчера Кардиф е изпратил писмо до Нант с искане за среща между двата клуба. За това беше обявено на официалния сайт на клуба. Друга молба е подадена в управителното тяло на световния футбол като в нея се настоява за допълнителни 10 дни.

Френският клуб обаче отказва да откликне на призива на уелските си колеги и се очаква ФИФА още днес да предприеме действия по проблема с трансферната сума за Емилиано Сала.