Нападателят на Спартак (Москва) Ивелин Попов заяви пред руските медии, че тимът му е извадил късмет при жребия за 1/16-финала в Лига Европа и се явява фаворит срещу падналия им се за съперник Атлетик (Билбао).

"Като цяло годината ни е доста успешна - станахме шампиони, спечелихме Суперкупата, продължаваме напред в Лига Европа. Що се отнася за съперника ни на 1/16-финалите - Атлетик е добър вариант за нас", започна българският национал.

"Испанската школа по презумпция залага на е техничен и бърз футбол, а против такива отбори е интересно да се играе. Не мисля, че ще ни е леко, но преимуществото е на страната на Спартак. Преди мачовете със Севиля много хора казваха, че те са по-силни от нас, но ние разгромихме испанците. А Атлетик, при цялото ми уважение към тях, са по-слаби от севилци", заяви със самочувствие Попов.

"Не виждам проблем в това, че ще излезем срещу испанците веднага след подготовката. Спартак ще е в страхотна форма за мача. Чакам феновете ни да ни подкрепят и в двата двубоя. Използвам случая да поздравя всички тях с настъпващата Нова година", завърши нападателят.