Торино загуби от шампиона Ювентус с 0:1 в градското дерби от 16-ия кръг на италианската Серия „А“. Голямата звезда Кристиано Роналдо (70-дузпа) вкара исторически гол за седмата поредна и общо 15-а победа на „бианконерите“ в шампионата. Това бе попадение №5000 за „старата госпожа“ в италианския елит. Ювентус е първият тим, който достига тази граница, а след успеха си дръпна на върха с 11 точки аванс преди мача на втория Наполи срещу Каляри на остров Сардиния.

Съперниците започнаха предпазливо и едва след четвърт час Кристиано Роналдо създаде първата голова опасност, шутирайки от воле, но Салваторе Сиригу спаси. Вратарят се контузи в този момент и няколко минути след това бе заменен принудително от Салвадор Икасо.

„Биковете“ дадоха сериозен отпор и в 33-ата минута при центриране от фаул Аднреа Белоти бе изпуснат от защитата на „бианконерите“ и с глава стреля от малък ъгъл, но Матия Перин се намеси решително.

Две минути преди края на първата част при центриране от корнер Джорджо Киелини засече топката на първата греда и блестящата намеса на Салвадор Икасо предотврати гол.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Малко след почивката в 51-ата минута Белоти шутира от далечна дистанция и след рикошет в защитник топката профуча опасно над напречната греда на Юве, а три минути след това Торино имаше и претенции за дузпа за задържане на Симоне Дзадза в наказателното поле. Съдията обаче се замълча. „Старата госпожа“ отвърна с бърза атака и удар на Матюиди, след който Икасо спаси с вещина.

В 69-ата минута Симоне Дзадза сгреши с пас назад, Марио Манджукич овладя топката и бе спънат от вратаря Икасо. Кристиано Роналдо пък реализира отсъдената дузпа за 0:1. Това бе гол №5000 за Ювентус в италианския елит, а нито един друг тим не е постигал това.

Две минути след гола Манджукич вкара ново попадение, което обаче не бе зачетено заради засада. Последваха спокойни минути, а в последната удар на Роналдо бе блокиран от защитник и топката попадна в ръцете на вратаря.

След успеха си Ювентус има 46 точки на върха и 11 повече от Наполи, който е с мач по-малко. Торино заема шеста позиция с 22 точки преди останалите срещи от кръга.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019