Българският национал Александър Тонев и съотборниците му от Кротоне победиха гостуващия Лацио с 3:1 в последния кръг на италианската Серия „А” и се спасиха от изпадане. Това се случи с помощта на Ивайло Чочев и съотборниците му в Палермо, постигнали домакински успех с 2:1 над Емполи, който завърши 18-и и от следващия сезон ще играе в Серия „Б”.

Андреа Налини (14) даде преднина на домакините от Кротоне след пас на шведа Маркус Роден, а Диего Фалкинели (22) удвои аванса им след пас на Андреа Барберис. В 26-ата минута гостите получиха дузпа и Чиро Имобиле бе точен от бялата точка за 2:1. Малко преди почивката в 42-ата минута обаче „орлите” останаха в намален състав, след като анголецът Бартоломеу Кисанга получи втори жълт и съответно червен картон. През втората част Андреа Налини (60) вкара втория си гол в мача след пас на Джанмарко Ферари и оформи крайния резултат. В 88-ата минута Раду от гостите игра с ръка в наказателното поле, но домакините не получиха дузпа.

В същото време Палермо победи гостуващия Емполи с 2:1. Ивайло Чочев игра 90 минути за домакините от остров Сицилия, които спечелиха с попадения на Илия Несторовски (76) и Бруно Енрике (84). Босненецът Раде Крунич (87) върна едно попадение, но вече бе прекален късно за гостите да търсят обрат.

Така след тези резултати Кротоне, който преди два месеца не се виждаше как ще се спаси от изпадане, стори чудото и завърши на 17-а позиция с 34 точки, а Емполи остана 18-и с 32 точки и изпада в Серия „Б”. Лацио завърши пети със 70 точки и ще играе в турнира Лига Европа, а Палермо отдавна знаеше съдбата си на изпаднал, финиширайки на предпоследната 19-а позиция с 26 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"