Българският футболен талант Петко Христов усети тръпката да играе срещу Кристиано Роналдо и Реал (Мадрид) на „Сантяго Бернабеу“. Той взе участие за Фиорентина при загубата с 1:2 от „белия балет“ в мач за трофея „Бернабеу“.

Кралският клуб беше избрал „виолетовите“ за съперник в тази среща, за да отбележи 60-годишнината от втория в историята си триумф в КЕШ. На финала през 1957 година Реал (Мадрид) побеждава Фиорентина с 2:0 на „Сантяго Бернабеу4 след голове на Алфредо ди Стефано и Хенто.

18-годишният Христов започна като резерва и се появи в игра в края на мача на мястото на Карлос Санчес, като престоя на терена няколко минути в добавеното време на двубоя.

Фиорентина взе равен аванс и откри още в 3-ата минута. Жордан Верету получи пас в удобна позиция и без да бъде притесняват от защитата на домакините прати топката в мрежата на Кико Касия.

Реал (Мадрид) отговори бързо на негативния резултат. Кристиано Роналдо, играл цял мач, напредна в противниковото поле и подаде на Борха Майорал, който без проблем се разписа във вратата на Марко Спортиело.

В 19-ата минут Касия отрази опасен удар на Давиде Астори, а в 33-ата минута Роналдо вкара победния гол с мощен изстрел в далечия ъгъл, а попадението му приличаше на това, което вкара срещу Барселона в мач за Суперкупата на Испания. Малко преди почивката Спортиело спаси удар на Борха Майорал.

През втората част Лукас Васкес от чиста позиция стреля над вратата на гостите, а в отговор Марко Бенаси би край рамката на влезлия през второто полувреме резервен вратар на Реал (Мадрид) Лука Зидан.

Шест минути преди края резервният страж на Фиорентина Бартоломей Драговски отрази удар на Гарет Бейл, а при добавката Роналдо удари греда. Реал (Мадрид) имаше още няколко положения до края на мача, но не успя да ги вкара и въпреки това успя да спечели трофея „Бернабеу“ за 27-и път в историята си.