Швеция победи Италия с 1:0 в първа среща от баражите за класиране на Мондиала в Русия, играна в Стокхолм. Пред погледа на голямата си звезда в последните години Златан Ибрахимович и мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, шведите записаха успех, който ще постави "скуадра адзура" под страхотно напрежение преди реванша на 13 ноември на "Сан Сиро" в Милано.

Мачът започна вихрено, като и двата тима пропуснаха  по едно сериозно положение, дело на Белоти за Италия и Берг за домакините. След това и двата тима заложиха на битката в средата на терена, заради което точните удари понамаляха.

През втората част италианците започнаха по-добре, но след това битката отново взе връх. След час гостите имаха претенции за червен картон за съперника, след като Берг удари Де Роси в лицето. Минута по-късно Якоб Йохансон стреля силно към Буфон, топката се отби от италиански бранител и влетя в мрежата за 1:0. Италия натисна, а Матео Дармиан бе близо до изравняването в 70-ата минута, в която удари гредата с мощен удар от дистанция. До края италианците опитаха всичко, за да вкарат гол, но не успяха.

Припомняме, че в други срещи от баражите Хърватия победи Гърция с 4:1, Швейцария се наложи над Северна Ирландия с 1:0, а Дания и Ейре играят в събота.