Италиански журналисти приписаха думи на Валери Божинов, които не е казал. Това сподели пред БЛИЦ СПОРТ нападателят на китайския Мейджоу Хака.

От "Тутоспорт" са се свързали с българския нападател, за да направят интервю с него. В него се говори за футбола в Китай и за причината, поради която Божинов е акостирал в Мейджоу.

"Божинов: В Китай се идва само за пари. Не бих направил отново тази грешка дори и да ме изтезават. Не бих дошъл отново тук", е цитатът от нападателя.

Вътре в материала се слагат думи на Божинов, които той не е казал: "Те дори не се доближават до футбола. Опитваш се да им покажеш някои неща, да ги научиш. но те правят същите грешки отново и отново".

Пред БЛИЦ СПОРТ Божинов сподели, че всъщност е казал нещо друго.

"Не съм казал нищо за изтезания. Казах, че Китай отиваш за пари и тук футболът тепърва ще се развива и ще им трябва време, за да станат водеща футболна сила. Ще им трябва време, за да станат добри футболисти и да вдигнат нивото си. Тогава ще могат да се борят с големите футболни страни... Явно всеки си пише каквото си иска, само за да се чете", изтъкна Божинов.