Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри се е договорил с босовете на английския първенец Челси да поеме тима от следващия сезон. 48-годишният специалист е дал съгласието си за 4-годишен договор и заплата от 7,5 милиона евро на сезон, съобщава Calciomercato.

Лично собственикът на „сините” от Лондон Роман Абрамович е одобрил решението да бъде избран Алегри за поста из множеството варианти, сред които селекционерът на Италия Антонио Контер, треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне и дори Хосеп Гуардиола. Последният обяви в началото на седмицата, че ще води Манчестър Сити, след като си тръгне от Байерн в края на сезона.

Масимилиано Алегри е начело на Ювентус от лятото на 2014 година, като преследва с „бианконерите” трета поредна титла в Серия „А“. Начело на тима той спечели по веднъж Купата и Суперкупата на Италия, а миналия сезон стигна и до финал на Шампионската лига, който „старата госпожа” загуби от Барселона.

Договорът на Алегри с италианския гранд изтича през лятото на 2017 година, което може би означава, че Челси ще трябва да плати някаква неустойка.

В момента „сините” от Лондон са водени от временния мениджър Гуус Хидинк, който обаче ще напусне поста си след края на сезона. Под негово ръководство тимът има 2 победи и 7 равенства във Виспата лига.