Барселона ще продължи участието си в турнира за Купата на Краля на Испания! Това решение взе днес Испанската футболна федерация, след като заседава почти цял ден. След дълго умуване по жалбата на Леванте за нередовен играч, съдията Кармен Перес обяви, че въпросната котестация е пристигнала прекалено късно и не се зачита. По този начин Барселона ще участва на жребия за четвъртфиналите за Купата на Краля.

От Леванте подадоха жалба срещу Барселона с искане за служебна победа. Претенциите са,  че каталунците са нарушили правилата, като са пуснали в игра 19-годишния Чуми Брандарис, който би трябвало да е наказан за един мач. 

Брандарис игра за Барса в първия мач от осминафиналите за Купата на Краля срещу Леванте миналата седмица, който Левантес спечели с 2:1. На реванша снощи Барса спечели с 3:0 и се класира за четвъртфиналите. 

Брандарис получил петия си жълт картон на 6 януари в мач за дубъла са Барселона в трета дивизия. От щаба на Барселона обаче твърдят, че не са нарушили правилата и играчът трябва да изтърпи наказанието си от един мач в среща за дубъла в трета дивизия. 

В крайна сметка решението бе в полза на Барселона.

Преди няколко години Реал (Мадрид) бе изхвърлен от турнира заради подобен случай. Тогава Денис Черишев нямаше право да участва в двубой от турнира срещу бившия си тим Виляреал. След като бе нарушено това, Реал бе дисквалифициран от Купата на Краля.