Голмайсторът на Барселона Лионел Меси демонстрира за кой ли път страхотна форма, след като реализира общо 11 гола във всички турнири от началото на сезона - 9 в първите пет кръга на Примера дивисион и 2 в Шампионската лига. Това прави по 1,8 гола средно на мач в първенството, а ако аржентинецът продължи в този ритъм, може да завършил кампанията с 68 попадения.

Според испанските медии има голяма вероятност Меси да подобри рекорда си от 50 гола в Примера дивисион през сезон 2011/12, когато реализираше средно 1,35 попадения на мач. Сезон по-късно той завърша със средно 1,44 гола на среща, което е и най-високата стойност в историята на испанския елит.

Невероятната ефективност на аржентинския национал този сезон се обяснява от някои специалисти в Испания с две различни причини. Едната от тях е схемата на новия треньор Ернесто Валверде, който използва Меси като фалшива деветка. Другата е напускането на Неймар, с когото аржентинецът делеше головите положения. Сега Меси поема по-голяма отговорност и реализира повече голове.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН