Барселона смачка Севила с 5:0 на „Уанда Метрополитано” в Мадрид и спечели трофея в турнира за Купата на Краля за рекорден 30-и път. Каталунците триумфираха в надпреварата за четвърта поредна година, а това е постигано преди това от само още два тима - Реал Мадрид (от 1905 до 1908 година, общо 19 трофея) и Атлетик Билбао (от 1930 до 1933 година, общо 23 трофея).

Играчите на Ернесто Валверде доминираха тотално в испанската столица, забавлявайки се с дъжд от голове, реализирани от Луис Суарес (14, 40), Лионел Меси (31), Андрес Иниеста (52) и Филипе Коутиньо (69-дузпа).

В деветата минута Меси шутира от пряк свободен удар, а вратарят Давид Сория плонжира и изби в корнер. Пет минути след това стражът на „блаугранас” Яспер Силесен изрита силно напред и изведе Коутиньо зад защитата на андалусци, а бразилецът навлезе в наказателното поле и подаде към Луис Суарес, който реализира на празна врата. Това бе първи гол за уругваеца въобще в този турнир.

Севиля се опита да отвърне на удара, но Хоакин Корея отправи неточен удар, а малко след това Муриел и Н’Зонзи се разминаха с топката при центриране на Хесус Навас.

В 28-ата минута Андрес Иниеста шутира от средна дистанция и прехвърли вратаря Сория, но топката се удари в напречната греда. Три минути по-късно Иниеста и Алба направиха двойно подаване, след което защитникът изведе Меси и аржентинецът удвои аванса на каталунците. Минута след това съдията отсъди засада на Меси, който излизаше сам срещу вратаря.

Пет минути преди края на първата част Меси и Суарес комбинираха, а уругваецът прати топката в мрежата за 3:0.

След почивката в 52-ата минута Меси изведе Иниеста и капитанът на каталунците се разписа за 4:0 на празна врата. Минута по-късно Меси шутира, топката се отклони от Сержи Роберто, а вратарят Сория спаси, но топката стигна до Самюел Юмтити, който пропусна да вкара от близка дистанция.

В 64-ата минута севилци можеха да върнат един гол, но резервата Сандро Рамирес пропусна от чудесна позиция. Пет минути след това Клеман Ленгле игра с ръка в наказателното поле, а секунда по-късно Коутиньо прати топката в мрежата. Съдията Хил Мансано обаче отсъди дузпа и не зачете гола. Бразилецът все пак се разписа и от бялата точка за 5:0.

До края на мача темпото на игра спадна, а в 88-ата минута Иниеста бе заменен от Денис Суарес и обра овациите на публиката, тъй като след края на сезона си тръгва от клуба.

Севиля - Барселона 0:5
0:1 Луис Суарес (14), 0:2 Лионел Меси (31), 0:3 Луис Суарес (40), 0:4 Андрес Иниеста (52), 0:5 Филипе Коутиньо (69-дузпа)