Барселона продължава с отличното си представяне от началото на сезона в Примера дивисион. Каталунците спечелиха с 3:0 гостуването си на Жирона от 6-ия кръг на шампионата и се поздравиха с шеста поредна победа.

Любопитно е, че две от попаденията за гостите бяха на играчи от загубилия тим. Луис Суарес пък оформи класиката в средата на втората част.

Двата тима се втурнаха в атаки още в самото начало на мача. Каталунците първи имаха добри възможности за гол, които обаче бяха пропилeни от Алейш Видал и Луис Суарес. Домакините също поглеждаха често към противниковата врата и в 12-ата минута Марк-Андре тер Стеген трябваше да се намесва при коварен изстрел на Дъглас Луис.

В 17-ата гостите от “Камп Ноу” стигнаха до щастлив гол. След изпълнение на корнер Жорди Алба посрещна топката с крак от въздуха, а при опита си да изчисти капитанът Адай Бенитес прати кълбото в собствената мрежа - 0:1.

До края на полувремето двата тима продължиха с активните действия в предни позиция, но нов гол не падна. 

Втората част започна по отличен начин за Барселона. В 48-ата минута тимът на Валверде стигна до второ попадение - отново автогол. Видал напредна отдясно, подаде технично с пета, Суарес прескочи топката и заблуди вратаря Ираисос, който сам я прати в мрежата. 

Жирона опита да се върне в мача, но Дъглас Луис и Олунга пропуснаха да намалят. Така се стигна до 69-ата минута, когато интригата в мача беше напълно убита. Луис Суарес се измъкна от отбраната на домакините и направи резултата класически.  

До края на срещата не паднаха повече попадения и в крайна сметка Барселона добави 3 точки към актива си. Каталунците вече имат 18 на първото място във временното класиране, като са на 4 пред втория Атлетико (Мадрид). Жирона пък е на 16-а позиция с 5 точки. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН