Реал (Мадрид) срази у дома устремилия се към местата за евротурнирите Жирона с 6:3 в мач от 29-ия кръг на испанската Примера дивисион. Четири гола и асистенция за домакините записа Кристиано Роналдо, а на два пъти за гостите се разписа Кристиан Стуани.

Още в 11-ата минута Кристиано Роналдо вкара първия си гол след асистенция на Тони Кроос. Попадението успокои играчите на Зинедин Зидан и каталунският тим се възползва от слабостите в отбрана на „кралския” клуб, изравнявайки в 29-ата минута чрез звездата си Кристиан Стуани. 31-годишният уругвайски нападател се разписа след пас на Гранел. До края на полувремето нямаше други попадения.

Малко след почивката в 47-ата минута Карим Бенезема изведе Роналдо, който вкара за 2:1. В 59-ата минута шоуто на португалеца продължи, след като той отново получи топката от Бензема на точката на дузпата, но вместо сам да завърши атаката, реши да играе отборно. Роналдо асистира на Лукас Васкес, който с премерен удар по земя направи резултата 3:1.

В 64-ата минута Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик и нещата тръгнаха към разгром. Кристиан Стуани обаче реализира второ попадение за гостите в 67-ата минута след асистенция на Борха Гарсия, а до края на мача те имаха още възможности за гол.

В 86-ата минута след нова отлична атака на домакините се разписа и Гарет Бейл, който вкара деветия си гол за сезона. Две минути след това Навас отрази силен удар на Порту, а при последвалия корнер Хуанпе се извиси над всички и с глава отбеляза за 5:3.

В първата минута от добавеното време Кристиано Роналдо реализира четвъртия си гол в срещата и оформи крайното 6:3.

След успеха си Реал се върна на третата позиция с 60 точки и една повече от четвъртия Валенсия. "Белият балет" до доближи и само на 4 точки от градския съперник Атлетико (Мадрид). Жирона остава на седмо място с 43 точки и на две зад шестия Севиля.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН