Барселона си отмъсти на Леванте за поражението с 1:2 преди седмица и го разби с 3:0 на "Камп Ноу". Така с общ резултат 4:2 каталунците се класираха за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. Усман Дембеле (30, 31) се разписа на два пъти през първата част, а Лионел Меси (54) оформи крайния резултат.

За разлика от първата среща Ернесто Валверде пусна в игра по-сериозен състав с Меси, Дембеле и Коутиньо в атака, а в халфовата линия действаха Артур, Иван Ракитич и Видал.

Напълно очаквано каталунците доминираха от самото начало, но вратарят на гостите Айтор Фернендес на няколко пъти се намеси с блестящи намеси. Пропуски от домакините направиха Коутиньо, Меси и Видал. След половин час игра Меси изведе Дембеле на скорост в наказателното поле и след рикошет в защитник топката се озова във вратата – 1:0. По-малко от 60 секунди по-късно Меси пак подаде към Дембеле и френският национал се разписа за 2:0.

Добрите изяви на вратаря Айтор Фернандес продължиха, а Меси, Дембеле и Коутиньо нямаха късмет да реализират трети гол. В 50-ата минута Коутиньо прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради засада. Четири минути след това Дембеле асистира на Меси, който техничко прати топката покрай плонжа на вратаря за 3:0.

Айтор Фернендес блесна със спасяване и в 62-ата минута след удар на Коутиньо, а седем минути след това Леванте създаде първото си по-сериозно положение, но ударът на Боатенг не бе точен и той прати топката встрани от вратата. Двайсет минути по-късно Барди от гостите имаше чудесна възможност от пряк свободен удар фронтално срещу вратата, но шутира в стената. В добавеното време Луис Суарес и Денис Суарес от домакините направиха сериозни пропуски, а Боатенг от гостите нацели греда.

По-рано Реал Сосиедад и Бетис завършиха 2:2, а с головете си на чужд терен гостите от Севиля се класираха за следващата фаза. Първата им среща бе приключила без попадения.

Еспаньол пък срази у дома Виляреал с 3:1 и с общ резултат 5:3 също продължава към 1/4-финалите на турнира.