Барселона прегази Бетис с 5:0 на неговия „Бенито Виямарин” в среща от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така каталунците записаха в Севиля най-голямата си победа като гости от началото на сезона и дръпнаха с 11 точки на върха пред основния си преследвач Атлетико (Мадрид), завършил 1:1 с Жирона в събота.

Бетис започна по-активно и имаше няколко положения в началото, пропуснати от Андрес Гуардадo и Хоакин. Каталунците изненадващо по-малко владееха топката и рядко атакуваха, очаквайки своя момент, в който да нанесат съкрушителен удар. Сержи Роберто, Иван Ракитич и Лионел Меси отправиха неточни удари, а в 39-ата минута Вермален се контузи и бе заменен от възстановения Самюел Юмтити.

Домакините бяха по-нахъсани и в началото на втората част, но Барселона смачка съперника само за десет минути и си реши мача. Иван Ракитич (59) отново се разписа срещу любимия си опонент, като вече има 5 попадения срещу Бетис в испанския елит. Хърватинът бе изведен от Луис Суарес и не сгреши сам срещу вратаря Адан. Лионел Меси (64) удвои преднината на гостите след асистенция на Серхио Бускетс. Пет минути след това авансът на гостите бе класически след гол на Луис Суарес (69), възползвал се от центриране на Ракитич.

До края на мача Лео Меси (80) и Луис Суарес (89) се разписаха по още веднъж, подавайки си един на друг за головете, с които оформиха и крайния резултат.

След 17-ата си победа за сезона Барса е на върха с 54 точки и 11 аванс пред Атлетико (Мадрид), както и 14 пред Валенсия. Каталунците са на 19 точки пред Реал (Мадрид), който е четвърти и има мач по-малко. Бетис записа девета загуба за кампанията и е на десета позиция с 27 точки. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН