Атлетико и Реал завършиха 0:0 в историческото първо мадридско дерби на новия стадион на "дюшекчиите" "Уанда Метрополитано" в среща от 12-ия кръг на Примера дивисион. Равенството е в полза на лидера Барселона, който увеличи до 10 точки преднината си пред двата тима от испанската столица.

Още в третата минута аржентинецът Анхел Корея изскочи сам срещу Кико Касийя, но от десетина метра не успя да уцели очертанията на вратата на гостите. В 19-ата реферът Фернандес Борбалан отсъди нарушение срещу Бензема, а след това Корея умишлено изрита топката и нацели главата на френския нападател, но не получи дори жълт картон. В заключителните 15 минути на първата част футболистите на Зинедин Зидан натиснаха и създадоха добри голови ситуации. При една от тях Кроос и Роналдо направиха двойно подаване в наказателното поле, германецът излезе сам срещу вратаря Ян Облак и шутира в аут. В 34-ата минута Кристиано Роналдо шутира от далечен пряк свободен удар, а Облак изби в корнер. Две минути по-късно Марсело центрира към далечната греда, където Каземиро свали с глава към близкия Серхио Рамос, който от пет метра отправи неточен удар с глава. При повторенията се видя, че Рамос е ритнат в главата от Люка Ернандес, но без последствия.

Рамос не излезе за второто полувреме, а в игра се появи Начо Фернандес. В 58-ата Реал поиска дузпа. Марсело центрира, Хуанфран вдигна ръката си, но топката се удари в неговия хълбок и след това в ръката. Гостите владееха повече топката, но така и не успяваха да материализират това си превъзходство. Лука Модрич и Роналдо отправиха неточни удари.

В 78-ата пред Гамейро от домакините се откри най-чистото голово положение. Той преодоля с удара си вратаря Кико Касия, но Рафаел Варан изби от голлинията. При последвалия корнер Коке шутира силно, а топката се удари в прибраната ръка на Кристиано Роналдо и дузпа не бе отсъдена. В заключителните минути „белият балет” натисна и Роналдо имаше страхотна възможност за гол, но в последния момент ударът му бе блокиран от защитник на домакините.

След нулевото равенство и двата тима имат по 24 точки, изоставайки на 10 от лидера Барселона и на три от втория Валенсия, който утре гостува на Еспаньол.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН