Испания срази гостуващия тим на Швеция с класиката 3:0 в мач от група F на квалификациите за Евро 2020 и дръпна сериозно на върха в класирането. През първата част нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си, но след почивката „Ла Фурия“ материализира превъзходството си след голове на Серхио Рамос (64-дузпа), Алваро Мората (85-дузпа) и Микел Оярсабал (87), възползвал се от асистенция на Фабиан Руис за дебютното си попадение с националната фланелка. Така воденият от Луис Енрике тим продължава да е лидер с пълен актив от 12 точки, докато шведите имат 7 точки на третото място.

В същото време Румъния разби като гост Малта с 4:0 и също събра 7 точки в актива си на втората позиция. Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру започна титуляр за гостите и остана на терена до 65-ата минута, когато бе заменен от Денис Ман (90+1), реализирал последния гол. Преди това на два пъти се разписа Георге Пушкаш (7, 29) и веднъж Александру Чипчиу (34), който получи втори жълт картон в 81-ата минута и бе изгонен. Малта е на пето място с групата с 3 точки.

Норвегия пък спечели с 2:0 при визитата си на аутсайдера Фарьорски острови и е на четвърто място с 5 точки. Бьорн Йонсен (49, 83) реализира и двете попадения. Фарьорите са последни без нито една точка в актива си.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020 - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ