Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Испания обърна Англия с 2:1 на „Уембли“ в дебюта на новия си селекционер Луис Енрике и стартира с победа в група 4 от Лига „А“ на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Маркъс Рашфорд (11) изведе „трите лъва“ напред в резултата, а Саул Нигес (13) и Родриго (32) донесоха успеха за „Ла Фурия“. В началото на второто полувреме защитникът на домакините Люк Шоу падна лошо след сблъсък с Даниел Карвахал при борба за топката и остана неподвижен на терена. Бранителят на Манчестър Юнайтед бе изнесен на носилка с кислородна маска.

Преди срещата Хари Кейн получи “Златната обувка“ за голмайстор на световното първенство от селекционера Гарет Саутгейт, който бе заложил на състав от по-млади играчи. Те бяха по-дейни в началото и успяха да поведат в 11-ата минута след бърза контраатака. Люк Шоу получи топката от Хари Кейн, напредна отляво и изведе Маркъс Рашфорд зад испанската отбрана, а нападателят на Манчестър Юнайтед вкара четвъртия си гол с екипа на „трите лъва“ от 25 участия до момента.

„Ла Фурия“ доста бързо отвърна на удара и две минути по-късно резултатът бе изравнен. Халфът на Байерн Тиаго Алкантара проби по дясното крило и асистира на Саул Нигес. Футболистът на Атлетико (Мадрид) пък преодоля Пикфорд за 1:1 с първия си гол в 11-иа мач за националния тим на своята родина.

Испанците играеха директен футбол без много владеене на топката и в 32-ата минута стигнаха до пълен обрат. След центриране от пряк свободен удар Родриго бе оставен непокрит на близката греда и от близка дистанция вкара второ попадение във вратата на Пикфорд. „Трите лъва“ изпуснаха чудесен шанс за изравняване две минути по-късно, когато Де Хеа спаси удар отблизо на Рашфорд с глава.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В първите секунди на втората част Люк Шоу получи контузия при сблъсък с Дани Карвахал и остана неподвижен на терена. След около седем минути оказване на медицинска помощ Шоу бе изнесен на носилка и заменен от Дани Роуз от Тотнъм. Скоро след това испанците можеха да шокират домакините с трети гол, но след удар на Тиаго топката се удари от външната страна на мрежата.

Постепенно гостите започнаха да задържат повече топката, а англичаните нямаха идеи как да превземат вратата на Де Хеа. В 81-ата минута Рашфорд се измъкна от защитата на гостите и шутира, но неговият съотборник в Манчестър Юнайтед Де Хеа спаси.

В даденото от съдията деветминутно продължение влезлият като резерва Дани Уелбек прати топката във вратата на гостите, но голът не бе зачетен заради нарушение в атака срещу Де Хеа.

Англия - Испания 1:2
1:0 Маркъс Рашфорд (11), 1:1 Саул Нигес (13), 1:2 Родриго (32)

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ И ПРОГРАМА