Испанецът Андер Ерера обяви по нетрадиционен начин, че след края на сезона ще напусне Манчестър Юнайтед. Той публикува в социалните мрежи видео, с което се сбогува с „червените дяволи“ и феновете на тима.

Ерера премина в Юнайтед от Атлетик (Билбао) през 2014 година. До момента той има 189 мача за английския тим във всички турнири, в които е вкарал 20 гола.

„Има нещо червено в сърцето ми! Знаех това от момента, в който за първи път играх за Манчестър Юнайтед. Клуб с хиляди фенове, които уважават и помнят всички играчи, които са се раздавали. Чувствах се специален, когато чух да скандират името ми. Бях горд, когато феновете решиха, че съм част от невероятната история на клуба“, твърди Ерера във видеото.

„Всеки път, когато играех за Юнайтед, във всеки мач, при победи и загуби, дори, когато не можех да помогна от терена, разбирах какво означава този клуб. Ще помня всеки от всичките почти 200 мача, в които съм носил екипа на тима, тъй като да играеш за най-великия клуб в Англия е истинска чест“, допълва испанецът.

Андер Ерера е първият футболист, чието напускане на Манчестър Юнайтед вече е официално. Очаква се той да бъде последван от Антонио Валенсия и Хуан Мата. Според британски медии, Мата преговаря с Барселона.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019