Исландия се оказа изненадващо начело на Група „А“ на квалификациите за Евро 2016, след като спечели с 3:0 гостуването си на Латвия. Всички голове в мача паднаха в последния половин час, когато домакините останаха с човек по-малко.
 
Артьом Рудневс получи втори жълт картон в 55-ата минута и 11 минути след това Гилфи Сигурдсон откри резултата след разбъркване в наказателното поле. В 77-ата минута Арон Гунарсон удвои с глава след центриране на Емил Халфредсон. В последната минута резервата Рурик Гисласон вкара трети гол за гостите, като преди да влезе във вратата топката се удари в лявата греда.
 
Чехия записа втора победа в групата, след като се наложи с 2:1 над Турция като гост. Умут Булут даде аванс на домакините в 8-ата минута, но само седем по-късно Томаш Сивок изравни след центриране на Ладислав Крейчи от корнер.
 
Петър Чех направи няколко важни спасявания преди почивката, а в 43-ата минута Джанер Еркин удари греда. Все пак чехите стигнаха до успеха в 58-ата минута, когато Боржек Дочкал се разписа след ниско центриране на Павел Кадеребек. Турците пък не успяха да създадат голова опасност пред Чех до края на мача.
 
Исландия и Чехия са лидери в класирането на Група „А“, като островитяните са лидер заради по-добра голова разлика. В понеделник Чехия гостува на Казахстан, а Исландия приема фаворита Холандия. Турция пък ще гостува на Латвия.