Звездата на Барселона Лионел Меси е голямата сензация днес заради двата си гола срещу Ливърпул в Шампионската лига (3:0) снощи. 

Аржентинецът е просто неудържим на терена и вкара своя гол номер 600 за каталунците, с което изравни Кристиано Роналдо по голове за клубни отбори. Ливърпул пък стана 76-ият отбор, на който Меси вкарва гол (досега нямаше нито един гол), като най-много се е разписвал във вратата на Севиля -  36 пъти.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тук обаче идва въпросът - На кои отбори Меси никога не е вкарвал гол? Те са точно 9, като по аржентинецът е пропускал да отбележи при единствените си срещи с Ал Садд, Бенфика, Граменет, Кадис, Мурсия и Удинезе. Не успя да вкара в две срещи на Херес и в три срещу италианския гранд Интер. 

Победител в опазването на Меси обаче е бившият тим на Благой Георгиев - Рубин (Казан). Руската отбрана не позволи на звездата на Барса да се разпише в цели 4 сблъсъка, което е рекорд.

Четирите двубоя са в периода преди Джизъса да заиграе в Рубин и са в груповата фаза на Шампионската лига в сезон 2009/10 (1:2 и 0:0) и 2010/11 (1:1 и 2:0), а Меси играе по 90 минути в първите два двубоя и влиза след 60-ата минута в следващите два.