Днес Милано ще бъде разделен на две. Тази вече от 21:30 предстои 222-рото издание на Дерби дела Мадонина – сблъсъкът на Интер и Милан.

„Нерадзурите“ се отърсиха от слабия старт на първенството и в момента са трети в класирането с 16 точки и 8 мача. От своя страна „росонерите“ така и не успяват да постигнат постоянство. Преди началото на кръга бяха десети и на четири точки зад градския си съперник. Последните три мача на тима на Дженаро Гатузо обаче вдъхват навежда сред феновете.

Интер и Милан излизат тази вечер с повдигнато настроение и в добра форма, което още повече прави дербито непредвидимо. Интересен анализ направи базираният в Милано спортен ежедневник „Гадзета дело Спорт“.

„Двата тима имат еднакви характеристики, но първите осем кръга от първенството показаха, че Интер и Милан вървят по различен път и по различен начин търсят развитието на атаките си. „Нерадзурите“ на Лучано Спалети предпочитат пробиви по крилата и с центрирания да търсят Мауро Икарди. Гатузо залага на продължителното притежание на топката и търсенето на Гонсало Игуаин в предни позиции с вертикални пасове“, анализира Спортната библия.

„Преди началото на деветия кръг нито един отбор нямаше повече центрирания от Интер – 201. След това бяха Ювентус със 170, каляри със 148 и Рома със 138. Милан заемаше седмо място със 121. Гатузо от своя страна предпочита тимът му да разменя пасове, често в триъгълник, търсенето на вертикални подавания напред и удари извън наказателното поле. Това обяснява и лидерството на „нерадзурите“ по дълги подавания в Серия „А“ с 408. Прецизността им също е впечатляваща – 88% успеваемост“, допълва „Гадзета дело Спорт“.

ИНТЕР – МИЛАН

Днес от 21:30 часа по MAX Sport 2
Милано, „Джузепе Меаца“
Съдия: Марко Гуида

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
FC Internazionale MilanoИнтер: Ханданович, Д`Амброзио, Де Врай, Скриняр, Асамоа, Брозович, Галиардини, Политано, Наинголан, Перишич, Икарди
Контузени: няма
Наказани: няма

AC MilanМилан: Дж. Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кеси, Билия, Бонавентура, Сусо, Чалханоглу, Игуаин
Контузени: Стринич, Конти
Наказани: няма

Баланс за първенство: 190 мача, 70 победи за Интер, 58 равенства, 62 победи за Милан, г.р. 272:253 за Интер
Общ баланс: 221 мача, 78 победи за Интер, 67 равенства, 76 победи за Милан, г.р. 299:297 за Интер

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"