Барселона приема Лион в осминафинален реванш от Шампионската лига. Каталунците са в ролята на фаворит, след като постигнаха удобното нулево равенство като гост в първата среща.

Блаугранас нямат загуба в последните си 11 официални мача, като са в серия от четири поредни победи. Очакванията са тимът на Ернесто Валверде да продължи успешното си домакинско представяне в Шампионската лига. Барса няма загуба в последните си 29 срещи на „Камп Ноу“ в турнира (26 победи).

Домакините обаче трябва да бъдат внимателни през второто полувреме. Именно тогава получиха и петте гола във вратата си по време на мачовете на тима на „Камп Ноу“ в турнира през този сезон. Три от тези попадения паднаха в последните 10 минути.

Лион също е в успешна серия в последните си мачове. „Хлапетата“ имат само две загуби в 13 мача. Френският тим обаче има неприятна статистика като гост в елиминационните мачове от Шампионската лига, тъй като загуби последните четири от тях без да вкара гол. Добрата новина за Лион е завръщането на ключовия играч Набил Фекир, който беше наказан в първия мач. Тимът му няма загуба в Шампионската лига в последните си осем мача (2 победи и 6 равенства), когато Фекир е на терена.

„Ще бъде труден мач срещу един от най-добрите отбори в света, но знаем възможностите си и трябва да докажем, че заслужаваме да сме на това ниво от турнира. Успехът на Аякс срещу Реал (Мадрид) ни вдъхновява. Много неща ще зависят от Меси, но имаме план да неутрализираме влиянието му. Въпреки това трябва да сме готови да страдаме“, призна треньорът на Лион Бруно Женесио.

Winbet - победата е емоция! (18+)

FC BarcelonaБАРСЕЛОНА – ЛИОНOlympique Lyonnais
В първия мач: 0:0

Днес от 22:00 часа по Ринг
Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Симон Марциняк (Полша)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Ракитич, Бускетс, Артур, Роберто, Меси, Суарес
Контузени: Рафиня, Вермаелен
Под въпрос: Дембеле
На картон от наказание: Семедо

Лион: Лопес, Денайер, Марсело, Марсал, Дубоа, Тусар, Ндомбеле, Менди, Фекир, Дембеле, Депай
Контузен: Гуири
Под въпрос: Марсело

Баланс: 7 мача, 4 победи за Барселона, 3 равенства, г.р. 16:7

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Барселона спечели последните си 11 домакински мача на осминафиналите на Шампионската лига
* В последната си среща с френски съперник на „Камп Ноу“ Барса записа впечатляващото 6:1 над ПСЖ и така заличи загубата с 0:4 в първата среща и се класира за четвъртфиналите на сезон 2016/17
* Каталунците имат 8 победи, 2 равенства и едно поражение в домакинските си двубои с тимове от Лига 1.
* Барса четири пъти е отстранявала и три пъти отпада от френски противници в елиминационната фаза на евротурнирите
* Барселона общо шест пъти е правила 0:0 като гост в първия мач от елиминациите в Европа, като четири пъти продължава напред и два пъти отпада.
* „Блаугранас“ шест пъти са решавали мачовете си в евротурнирите след дузпи, като в пет от тях са излизали победител
* За последно Лион елиминира отбор на осминафиналите на Шампионската лига през сезон 2009/10 и тогава имаше испански съперник – Реал (Мадрид).
* „Хлапетата“ три пъти са отстранявали и три пъти са отпадали от съперници от Примера дивисион в елиминационна фаза на евротурнирите.
* Лион отпадна и в двата предишни случаи, в които направи нулево домакинско равенство в първия мач от елиминациите.
* Френският тим три пъти е изпълнявал дузпи в евротурнирите и само един път излиза победител.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ